Jacco Eltingh kijkt vol bewondering naar BICT Groep ITF The Hague

 

Tennisliefhebbers kunnen zich verheugen op toptennis op sportpark de Rhijenhof in Den Haag van 8 tot en met 14 juli. Jacco Eltingh, technisch directeur van de KNLTB, is een van de velen die uitkijken naar het toernooi.
Als het even kon, was hij er de afgelopen edities bij. Jacco Eltingh heeft het BICT Groep ITF The Hague door de jaren heen flink zien groeien. "Vroeger had je op de Mets-banen in Scheveningen jarenlang een groot toernooi", vertelt hij. "Toen dat ophield te bestaan, heeft Mark-Paul Burgersdijk de handschoen opgepakt om bij de Rhijenhof een nieuw internationaal toernooi op te zetten. Wat daarin super belangrijk was: dat het een toernooi werd voor mannen én vrouwen."

Eltingh vindt het heel gaaf dat de organisatie de afgelopen jaren flinke stappen heeft gezet. "Dat moet je durven. Daar komt namelijk heel veel bij kijken. Als het uiteindelijk lukt, heb je meer prijzengeld en komen spelers en speelsters met een hogere ranking. Dat maakt het nog een mooier verhaal."

'Waanzinnig park'

Eltingh noemt de Rhijenhof een 'waanzinnig park'. "Je ziet aan alles rondom het park dat het steeds verder geüpgraded wordt. Het groeit. Niet alleen het niveau van de tennissers, maar ook de hospitality, de looproutes, de catering. Er is bereidheid om te investeren."

De binding tussen de sport tennis en regio Westland en Haaglanden is volgens Eltingh door de jaren heen gegroeid, mede door het BICT Groep ITF The Hague. "Het toernooi is wat dat betreft nog steeds terrein aan het winnen, maar ik denk nog steeds niet dat het onderste uit de kan is gehaald."

Arantxa Rus 

"Voor Arantxa is het natuurlijk extra speciaal om hier te spelen," aldus toernooidirecteur Mark-Paul Burgersdijk. "Ze woont in Monster en heeft hier in het verleden altijd veel steun ondervonden. Haar deelname is niet alleen goed voor het toernooi, maar ook een mooi gebaar naar de organisatie en het publiek."

Rus zelf is dan ook erg blij om weer terug te keren naar de Rhijenhof. "Ik heb hier altijd met veel plezier gespeeld," vertelt ze. "Het is een fijn toernooi met een goede sfeer. En natuurlijk is het extra leuk om te spelen in mijn eigen thuisbasis."