Titelverdediger Max Houkes wil na blessure opnieuw vlammen in Den Haag

Hij kan het zich nog goed herinneren. Na een zware 3-setter in de kwartfinale en een halve finale waarin zijn tegenstander opgaf, stond Max Houkes vorig jaar in de eindstrijd tegenover Guy den Ouden. ,,Een maand daarvoor had ik in Denemarken ook al tegen Guy gespeeld en die won hij in drie sets. Nu moest ik het na de eerste set omdraaien.” 

En dat lukte Houkes. Op karakter schreef hij het BICT Groep ITF The Hague op zijn naam. Onder toeziend oog van familie en vrienden kreeg hij de handen op elkaar bij de Rhijenhof. 

Ik kom graag in Den Haag. Het is een voordeel dat het in mijn eigen land is. Ik probeer het altijd zo te plannen dat ik die toernooien kan spelen. Ik woon in Diemen en dat is maar 45 minuten rijden. Ideaal dus. En het toernooi is heel vet geregeld. De organisatie steekt er veel energie in en er is altijd veel gezelligheid en publiek. Het is zeker geen straf om terug te komen.” 

Spelen in Nederland heeft iets extra's voor Houkes

Als voorbeeld kijk in aar vorige maand, waarbij ik bij een Challenger in Tunesië een voedselvergiftiging opliep en mij moest terugtrekken. ,,Inmiddels gaat het alweer stukken beter en heb ik ook de eredivisie gemengd gespeeld. Met Daisy haalden we de finale.” 

Voor Max verloopt 2023 wisselvallig en niet geheel zoals gehoopt. Zijn doel was om terug te keren in de top 300, maar inmiddels is hij gezakt naar buiten de top 400. ,,Om eerlijk te zijn gaat het niet naar wens. Begin dit jaar reisde ik voor toernooien af naar Zuid-Amerika, maar daar liep ik een blessure op. Balen, want voor één week reis je normaal gesproken niet af naar Zuid-Amerika.” 

De komende weken bereidt Max zich voor op het BICT Groep ITF The Hague van 2024, dat op 8 juli begint. Eerst speelt hij twee toernooien in België, daarna het ITF-toernooi van Amstelveen en dan strijkt hij weer op de Rhijenhof neer.