Eva Vedder verhuist naar Spanje voor tenniscarrière, maar keert even terug voor ‘thuistoernooi’

 

Vanuit Spanje vertelt Eva Vedder (24) over haar tenniscarriëre. Ze heeft besloten om haar huisje in Den Haag op te zeggen en permanent naar het Zuid-Europese land te verhuizen. Dat alles om haar tenniscarrière een boost te geven. ,,Ik heb er heel lang over nagedacht, maar uiteindelijk hebben we een academy gevonden die goed bij mij past”, vertelt Vedder. ,,De tenniscultuur, de sportcultuur, ik vind het een heerlijk land.”

Terug naar Nederland

Maar binnenkort komt Vedder weer even naar Nederland. Eerst speelt ze het ITF-toernooi in Amstelveen en daarna keert ze voor het BICT Groep ITF The Hague terug op de Rhijenhof. In 2022 haalde Vedder de kwartfinale, vorig jaar was de halve finale haar eindstation. ,,Ik kijk er nu alweer naar uit. Het is een oud en sfeervol park met karakter en als je verder in het toernooi komt, wordt het ook echt druk. Dat heb je niet vaak bij ITF-toernooien. Het is altijd goed georganiseerd en dat het toernooi van 15.000 naar 60.000 dollar prijzengeld is gestegen, is heel mooi.”

Twee titels in dubbelspel

Vedder wil bij het BICT Groep ITF The Hague dolgraag haar eerste grote succes van 2024 boeken. In het dubbelspel behaalde ze al twee titels, maar in het enkelspel loopt nog niet alles naar wens.

,,De eerste drie maanden van het jaar heb ik niet kunnen spelen door een enkelblessure”, vertelt Vedder. ,,Niet de ideale start dus. Sinds ik fit ben, gaat het weer goed. Mijn hoogtepunten van het jaar zijn toch wel het Libéma Open laatst en de Billy Jean King Cup. Dat zijn niet alledaagse dingen die je meemaakt en daar heb ik veel plezier aan beleefd.” Bij de Libéma Open in juni kwam Vedder door de kwalificaties en verloor ze in de eerste ronde in drie sets van grandslamwinnares Bianca Andreescu. 

Bij het BICT Groep ITF The Hague doet Vedder mee in het enkel- en dubbelspel. Haar dubbelpartner is inmiddels bekend: Isabelle Haverlag. Haverlag won in 2022 het dubbeltoernooi samen met Jasmijn Gimbrère. In 2023 haalde ze de finale.