BICT Groep ITF The Hague 2024 is begonnen!

De zesde editie van het BICT Groep ITF The Hague is begonnen. Tot en met zondag 14 juli strijden de beste mannelijke en vrouwelijke tennissers op de banen van de Rhijenhof.

Arantxa Rus verdedigt titel
Één van de blikvangers is ongetwijfeld Arantxa Rus, de nummer 1 van Nederland. Na de strijd op Wimbledon te hebben verloren, kan ze wel meedoen in Nederland, een thuiswedstrijd voor Rus. De Monsterse won vorig jaar het toernooi en hoopt haar titel te verdedigen. "Ik heb mooie herinneringen aan vorig jaar", aldus Rus. "Het is voor mij natuurlijk een thuistoernooi en ik heb er zin in om weer voor mijn eigen publiek te spelen."

Unieke combinatie voetbal en tennis: Aranxta Rus en het EK
Woensdag 10 juli speelt Nederland tegen Engeland. “Een unieke kans om twee topmatches met elkaar te combineren. Om 18:00 uur speelt Arantxa namelijk haar wedstrijd en aansluitend zenden we de EK wedstrijd uit op groot scherm.
Ik nodig iedereen uit om te komen kijken, genieten van toptennis met een hapje van Scrumpy en daarna voetbal op groot scherm. We maken er een feest van!” Aldus toernooidirecteur Mark-Paul Burgersdijk.

Eva Vedder keert terug
Naast Rus is er nog een Nederlandse speelster die kans maakt op de titel: Eva Vedder. De halve-finaliste van 2023 verhuisde onlangs naar Spanje, maar keert speciaal voor het ITF The Hague terug naar Nederland. "Ik kijk er nu alweer naar uit", zegt Vedder. "Het is een sfeervol toernooi met veel publiek."

Kwalificaties gespeeld
De eerste kwalificatiewedstrijden zijn gespeeld. Meerdere Nederlanders kwamen in actie, Antonia Stoyanov, Dilara Okur en Lian Tran wonnen de eerste partijen. Bij de mannen zijn er nog meer namen die zich hebben geplaatst voor de tweede ronde. De Haagse broers Timo en Sep de Visser hadden beide een wildcard ontvangen, Timo won knap van Jip van Assendelft en Sep verloor in een goede wedstrijd van Jeffrey Von Der Schulenberg. 

Vandaag (maandag 8 juli) staan er twee Nederlandse onderonsjes op het schema. Fons van Sambeek speelt tegen Elgin Khoeblal op baan 9, daarnaast zullen Brian Bozemoj en Timo de Visser ook om een plek in het hoofdtoernooi strijden op baan 10. De loting van het hoofdtoernooi is later vandaag

Tickets  
Toegang tot het toernooi tot en met vrijdag is gratis na registratie via www.itfthehague.com/tickets. Voor de halve finales op zaterdag 13 juli bedraagt de entreeprijs €10,- en voor de finales op zondag 14 juli is dit €15,-.