Arantxa Rus speelt tijdens BICT ITF THE HAGUE

Het prijzengeld bij de dames is vorig jaar al van $25.000 naar $40.000 dollar verhoogd, maar dit jaar is de prijzenpot maar liefst $60.000 dollar. Dit maakt het voor speelsters met een hogere ranking aantrekkelijker om zich voor het toernooi in te schrijven. Bij de mannen blijft het prijzengeld op $25.000 dollar staan.

Arantxa Rus
Extra blij is de organisatie dit jaar omdat Arantxa Rus, al jaren de nummer 1 van Nederland, heeft toegezegd dat ze haar titel van 2023 komt verdedigen. Een topspeler uit de top 50 van de wereld, nota bene ook nog eens uit eigen regio. Vorig jaar won Rus de finale in zowel het enkelspel als het dubbelspel. Bij de dubbels was ze met Kristina Mladenovic (voormalig nummer 1 van de wereld in het dubbelspel en goed voor zes grandslamtitels) de sterkste. In het enkelspel versloeg Rus het Tsjechische toptalent Sara Beljek.

"Dit is onwijs gaaf. Arantxa is de nummer 1 van Nederland, die wil je op je toernooi hebben. Vorig jaar is gebleken dat ze echt een publiekstrekker is. Arantxa is een inspiratiebron voor veel lokale talenten die aan het toernooi meedoen”, laat Mark-Paul Burgersdijk, sinds kort mede-eigenaar van de Rhijenhof weten.

Over de andere deelnemers aan het BICT Groep ITF The Hague 2024 wordt de komende weken steeds meer duidelijk. Houd hiervoor, maar ook voor het laatste nieuws en verhalen met de tennissers, de sociale mediakanalen en de toernooiwebsite in de gaten.